En av sakerna jag gör om dagarna är att skriva. Det vet ni vid det här laget. Men ändå. Jag har skrivit ca hundra A4, men om man förminskar det till pocketversion (som boken ska vara i) så blir det runt 220 sidor. Sedan ska texten förminskas. Så någonstans runt 200 sidor.
Jag ska ärligt säga att jag är stolt. Jag är otroligt nöjd med mina huvudkaraktärer – Skye och Ethan. Det är alltså deras perspektiv jag skriver ur. En i taget. Det är definitivt enklare att skriva ur Skye’s perspektiv, för henne har jag byggt upp i huvudet. Ethan är mer som ett tomt blad, redo att fyllas på. Om vi då ska fortsätta att jämföra honom med det tomma bladet så är det väl halvfullt. Alltså är det inte ett tomt blad, utan ett halvfullt blad. Men ni fattar.
En av de svåraste grejerna är att hålla boken vid liv. Alltså att den inte får bli tråkig, men inte heller för händelserik. Därför skriver jag denna boken som jag gillar böcker. Lite halvlångsamma sådär. Allt får liksom inte hända på en gång. Det ska gå att “mysläsa” boken. Tänk er att ni sitter i sängen. Ni har täcket om er och läser en riktigt bra bok. Så timmarna bara går, men det enda du gör är att leva dig in i boken. Det är mitt mål, den känslan vill jag ha.
Jag har ett boktips oxå. Boken handlar om en tjej vid namn Karou som inte riktigt vet vem hon är. Såhär står det på baksidan av boken:
På olika ställen i världen framträder plötsligt inbrända handavtryck på helt vanliga dörrar. De är ditsatta av främmande varelser med vingar.
I en mörk, dammig butik har en djävuls förråd av människotänder börjat sina. Och i de trånga gränderna i Prag dras en ung konststuderande in i ett brutalt med främmande väsen från en parallell värld.
Möt Karou. Hon fyller sina skissblock med monster son kanske är verkliga, kanske inte. Ofta försvinner hon iväg på mystiska “ärenden”. Hon talar många olika språk – och alla är inte människospråk. Dessutom har hon naturligt blått hår. Vem är hon egentligen? Frågan plågar henne, och hon är fast besluten att ta reda på svaret.
När en av de främmande – vackre Akiva som är på flykt undan förföljare – spänner ögonen i henne på en bakgata i Marrakesh, hamnar hon snart i en strid mellan änglar och demoner. Hemligheter avslöjas och en kärlekshistoria som har rötter i en våldsam forntid börjar spira. Kommer Karou att få ångra att hon ville veta sanningen om sig själv?

Herre, jag skrev det för hand medans jag läste på baksidan av boken.
Men på riktigt. Läs den. Jag fastnade för den direkt. Nu kanske ni tycker att “vad fånigt med ännu en kärlekshistoria”, men nej. Detta är något helt annat. Eller såklart, den handlar om kärlek. Men den är inte fånig. Absolut inte.
Boken är en trilogi på tre delar (hehe ja, jag vet att trilogi betyder tre delar. Jag är inte dum) med ungefär femhundra sidor i varje. LÄS DEN!!!

Detta blev en väääldigt lång text, så tack och adjö!