Idag var jag påväg till Silvergladebyn för att kolla lite i affärerna där. Rådsman fick dock syn på mig. Han sa att Baronessan letar efter mig och att jag skulle sticka dit med en gång.
Så jag red till Vingården för att kolla vad hon ville.
Baronessan berättade att hon fått in en slaktningsorder på ett Engelskt Fullblod. Hon var mycket bekymrad över detta, men läste upp brevet för mig.

Vi har en häst som är bångstyrig. Han vägrar att lyda oss, och det går inte att lära honom någonting. Vi har ingen nytta av honom, vilket ingen annan heller har. Därför kommer vi att skicka honom till ert hästcenter för avlivning.
Med vänliga hälsningar, Erik

“Jag vill inte avliva en oskyldig häst. Du har fått ordning på hästar innan, Olivia, så jag frågar dig nu om du skulle vilja vara villig att ta emot honom?”, hade Baronessan sagt.
“Jag vill ta en titt på honom när han kommer,”, hade jag svarat, “sedan kan jag ge dig ett svar.”
Vi hade skakat hand och sedan gav jag mig iväg.

Egentligen är jag ganska säker på att jag kommer att ta emot honom, men man vet ju aldrig. Han kanske mår så dåligt att det är bättre att avliva honom, vad vet jag?
Nu har jag gjort i ordning den största boxen i mitt stall. Jag har köpt hem äpplen och extra mjuk utrustning så får vi se hur det går. Jag återkommer när jag fått hem honom.