Jag har fått hem hästen nu.
Den kom på onsdagen, mitt engelska fullblod! Erik hade bara lämnat sin hästtransport. Den dumma fånen… vi öppnade i alla fall transporten och där stod världens vackraste häst. Jag hade väntat mig en tråkig grå häst eller något, men icke. Där stod en fux. Vettskrämd, uppspärrade ögon och oroliga frustanden. Baronessan sa att jag skulle försöka leda ut honom ur boxen, så att han fick bekanta sig med mig. Det gjorde jag också. Det gick faktiskt lättare än jag trott. Han var skeptisk, och backade något steg när jag närmade mig honom. Men jag gav honom ett äpple och då verkade han lita på mig. När han kommit ner på fast mark slängde han med huvudet, men lugnade ner sig efter ännu ett äpple. Han ställde sig bakom mig och dreglade i mitt hår. Jag kunde inte göra annat än att skratta.
Jag fick hem honom till Valedale. Där ledde jag in honom i mitt stall, och lät honom bekanta sig med de andra hästarna medans jag hämtade utrustning. När jag satte på sadeln slängde han med huvudet och sparkade bakut. Jag tog snabbt av den igen. Det enda som återstod var att kliva upp på honom…
Till min förvåning så sparkade han ingenting. Det gick faktiskt bra.
Nu tränar vi försiktigt, och jag tycker faktiskt inte att han är bångstyrig. Busig är han, det kan man inte bortse från, men det går absolut att lära honom. Vi får se vart det leder!
Jag fick förresten på honom sadeln efter mycket om och men.