Denna hästen. Denna otroliga hästen.
Jag kanske bör nämna honom vid namn istället? Firespark heter han, men kallar honom för flugan. Det ironiska i detta är att han är livrädd för flugor. Han fick syn på en, och då slängde han med huvudet och stegrade. Som tur var satt jag inte på honom för stunden, men det såg lite kul ut haha. Numera viftar han på öronen om en fluga kommer nära honom. Iaf, vidare till ämnet. Det tog några dagar att få honom att lita på mig, men jag kan nog säga att jag lyckats!
Innan, när jag skulle tvätta honom för första gången, ville han bara dricka vattnet istället! Det var hopplöst, vart jag än tog slangen vände han på sig och sträckte fram huvudet. Till slut fick jag bara stå där och låta honom dricka. Jag tror att jag stod där i en kvart.
Nu har jag börjat träna honom på allvar. Vi tränar dagligen, varje bana varje dag! Han litar fortfarande inte på hopphindret, min teori är att han tror att den ska öppna sitt gap och svälja honom. Nej, skämt åsido, men det verkar nästan så. Vi börjar ta bra tider på de andra banorna iaf! Han har fattat att marken inte vill ta dö på honom. Innan hoppade han nästan runt och sprang snabbt upp på asfalten igen. Det var otroligt roligt att låta honom springa på gräs för första gången! Han var mycket tveksam, stod bara och nosade på gräset. Sedan började han gå i det. Det såg så roligt ut, han bara sprang runt och stirrade på gräset och sina hovar. Sedan förstod han att gräset faktiskt var ätbart. Efter det fick jag knappt bort honom därifrån. Jag tror att uppfödaren bara låtit honom stå i en box med asfalt hela tiden. Stackars häst! Jag tävlade också i ett championat med honom. Jag hade inte tränat så mycket (han var i level 10), men tänkte att jag ville testa. Jorvikstallets championat ställde vi upp i. Vi hamnade i grupp tre, och kom på tredje plats! Så duktig alltså.
Vart vill jag komma med detta ens? Jag vet inte. Planen var att uppdatera er, men nu blev det mycket mer än så känner jag. Så vi avrundar här. Kortfattat: Jag har börjat träna honom (han slår mina förra rekord redan), han börjar lita på mig och kallas flugan.